Ανακοινώσεις για τις εξελίξεις στα Πετρέλαια

Τι αναφέρουν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου και το ΚΚΕ Καβάλας

Την αποχώρηση της Αστυνομίας από το χώρο του εργοστασίου των Πετρελαίων ζητούν με ανακοινώσεις τους τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου Καβάλας καθώς και τα συνδικάτα οικοδόμων και εμποροϋπαλλήλων, όπως επίσης και η τομεακή επιτροπή ΚΚΕ Καβάλας. Επίσης με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θέτει ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια του χώρου, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Η αστυνομία κατέλαβε τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων»

«Η αστυνομία κατέλαβε τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων μετά από μήνυση της διοίκησης του εργοστασίου για θέματα ασφάλειας.  Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί η αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια του εργοστασίου ή οι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα αυτό κάνουν;

Δεύτερο μήπως η επέμβαση της αστυνομίας σε μια χημική βιομηχανία είναι μια παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας;

Τρίτο είναι καθήκον της αστυνομίας να κυνηγά τους εργαζόμενους που το μόνο που θέλουν είναι να διασφαλίσουν την εργασία τους;

Τέταρτο αφού το θέμα είναι η ασφάλεια του εργοστασίου γιατί δεν περίμεναν το πόρισμα της επιτροπής που κλίθηκε γι αυτόν τον λόγο;

Το σίγουρο είναι πως την ευθύνη για ότι συμβαίνει στα πετρέλαια την έχει η κυβέρνηση  που επιτρέπει σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον δημόσιο πλούτο των κοιτασμάτων του Πρίνου να καταστρατηγούν το μοναδικό αντιστάθμισμα που μένει στην Καβάλα και είναι η εργασία αυτών των ανθρώπων που χρόνια τώρα στηρίζουν την εξορυκτική διαδικασία.

Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά τάσσεται με την εργοδοσία και χρησιμοποιεί τα σώματα ασφαλείας για να καταστείλει εργασιακές κινητοποιήσεις και παραμονές Χριστουγέννων βοηθά να πεταχτούν στο δρόμο πάνω από 100 εργαζόμενοι».

Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου, Οικοδόμοι, Εμποροϋπάλληλοι: «Να αποχωρίσουν τώρα τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από τα πετρέλαια»

«Tα σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Καβάλας ¨Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ¨ , του Δημοσίου, της ΒΦΛ, του ΟΑΕΕ του ΝΑΤ, τα εργατικά σωματεία  των Οικοδόμων, των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων και Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Καβάλας καταγγέλλουν, την συνεχιζόμενη αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της ¨ENERGEAN¨ παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων, παίρνοντας αέρα από τον νόμο Χατζηδάκη και στέλνοντας για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ και την Αστυνομία στον χώρο των εγκαταστάσεων, σέρνοντας με μηνύσεις στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που περιφρουρούν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και την διάλυση δικαιωμάτων που με αγώνα έχουν κατακτήσει.
Η  αυταρχική προσπάθεια της εργοδοσίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη  στήριξη της κυβέρνησης διαλύοντας κάθε κεκτημένο, αλλάζοντας συθέμελα τις συμβάσεις τους,  στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.
Καλούμε κάθε μέλος των σωματείων μας και τον λαό της Καβάλας να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνάδελφοί μας.
Όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 5.30 μ.μ.».

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Καβάλας: «Μια νέα εποχή για τον Πρίνο»!!!

«Με ΜΑΤ, βία και κρατική καταστολή, με προσαγωγές και μηνύσεις, με κλιμάκωση των απειλών για «να αποδοθούν ευθύνες σε όσους … παρανόμησαν» και φυσικά με τα χέρια λυμένα για να προχωρήσει το «σχέδιο αναδιάρθρωσης» των απολύσεων, της μετατροπής των συμβάσεων, του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων. Με αυτά τα «υλικά» και με τις πλάτες της κυβέρνησης η διοίκηση της Energean ανακοίνωσε ότι «έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της» για να προχωρήσει σε «μια νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας»!!!

Σε αυτή τη «νέα εποχή» χωρούν τα θαλασσοδάνεια της κυβέρνησης και της ΕΕ που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και η εκμετάλλευση του πετρελαίου που ανήκει σε αυτόν, αλλά δεν χωρούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου.

Μαζική αλληλεγγύη τώρα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στο εργοστάσιο.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που σύμφωνα με την εταιρία «παραμένουν στο εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την ασφαλή λειτουργία του» που η ίδια διέκοψε!!!

Άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις».