Κίνημα Αλλαγής Καβάλας: Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο των Πετρελαίων

Τα στελέχη του Κινήματος στην Καβάλα καλούν τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία και να καλέσουν τις δύο μεριές σε διάλογο

«Κάθε ολιγωρία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στα Πετρέλαια Καβάλας η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ Καβάλας καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στον χώρο των χερσαίων εγκαταστάσεων της Energean και αναφέρει ότι περίπου 150 εργαζόμενοι έχουν «αποκλειστεί» σε έναν «πύργο» του «Σίγμα».

«Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των εργαζομένων

«Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά τη βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας».

Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό στις 06:00 π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί τους 150 εργαζόμενους σε έναν «πύργο», ενώ μια κροτίδα της αστυνομίας χτύπησε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να εκραγεί.

Για την λειτουργία του εργοστασίου, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για μια επιχείρηση με εύφλεκτα υλικά (υδρόθειο, πετρέλαιο κ.α.) και η οποία απαιτεί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναλάβουν ΤΩΡΑ πρωτοβουλία, πρόσκλησης της Διοίκησης της εταιρείας, σε διάλογο με τους εργαζομένους –οι οποίοι ουδέποτε τον αρνήθηκαν– για την διευθέτηση της διαφοράς, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και την προστασία του περιβάλλοντας, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Κάθε ολιγωρία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση.