Κρίση στα Πετρέλαια Καβάλας: [Φαινομενική] ηρεμία μετά την… «καταιγίδα»!

Οι εργαζόμενοι «κατέβηκαν» από τον «πύργο», κατέθεσαν στην Αστυνομία και αποχώρησαν - Παραμένει υπό αστυνομικό «κλοιό» το «Σίγμα» - Τι αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, οι περίπου 50-60 εργαζόμενοι του Πρίνου που βρίσκονταν επάνω σε «πύργο» των εγκαταστάσεων, τελικά κατέβηκαν έτσι ώστε να δώσουν κατάθεση στις Αρχές για τα «θερμά» επεισόδια που έλαβαν χώρα νωρίς το πρωί [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ και εδώ].

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «περίπου εκατόν είκοσι (120) εργαζόμενοι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων, προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία. Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή» [διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στον Πρίνο πατώντας εδώ].

12 ώρες μετά τα «θερμά» επεισόδια, η κατάσταση στο «Σίγμα» είναι ήρεμη. Οι εργαζόμενοι που «κατέβηκαν» από τον «πύργο» κατέθεσαν στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις, ενώ στο εργοστάσιο παραμένουν όσοι υπάλληλοι της εταιρίας εργάζονται με βάση το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας που έχει τεθεί σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες.

Για κάθε ενδεχόμενο, οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν πέριξ του εργοστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει μία προσπάθεια ο Πρίνος να επιστρέψει σε μία «κανονικότητα» και, σιγά σιγά, να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί παραγωγικά. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της «κατάληψης» [κατά την εταιρία] ή «περιφρούρησης» [κατά το Σωματείο] η μονάδα δεν δουλεύει εδώ και πάνω από 2 μήνες και ουσιαστικά ο Πρίνος είναι «κλειστός».