Ο καιρός στην Καβάλα: Πτώση θερμοκρασίας και παγετός. Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Κορυφώνεται η ψυχρή εισβολή στην περιοχή μας το επόμενο τριήμερο-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας το επόμενο τριήμερο η οποία σταδιακά από το τέλος της εβδομάδας και μετά θα παρουσιάσει στοιχεία αποκλιμάκωσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παράλληλα αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχει πιθανότητα τα ξημερώματα-πρώτες πρωινές ώρες να εκδηλωθούν ασθενή φαινόμενα τοπικού και πρόσκαιρου χαρακτήρα με τη μορφή νιφαδοπτώσεων στο νησί της Θάσου.

Ταυτόχρονα υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για τέτοιου τύπου φαινόμενα και σε πεδινά-παράκτια τμήματα του Νομού Καβάλας. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά με μεγάλα ανοίγματα και λίγες νεφώσεις.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές και έτσι θα επικρατήσει ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες και στα παράκτια, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης.

Ταυτόχρονα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

Γενικά αίθριο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 με λίγες νεφώσεις, ωστόσο ο παγετός τουλάχιστον τις πρωινές ώρες θα παραμείνει με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο ειδικότερα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με σημαντική υποχώρηση του κρύου, ωστόσο νωρίς το πρωί και τοπικά στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.