Και η Θάσος στο πλευρό των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

Εργατικά Σωματεία του νησιού συμπαραστέκονται στον «πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στο καθεστώς γαλέρας που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης»

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου, το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιράχης Θάσου και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου συμπαραστέκονται στους εργαζομένους στα Πετρέλαια Καβάλας, βάλλοντας κατά Κυβέρνησης και εργοδοσίας και ζητώντας εργασιακή δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σωματείων

Καταγγέλλουμε την ωμή επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Δεκέμβρη στο εργοστάσιο των πετρελαίων KAVALA OIL στην Νέα Καρβάλη με σκοπό να καταστείλουν κυβέρνηση και εργοδοσία τον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στο καθεστώς γαλέρας που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Αφού δεν κιότεψαν τους εργαζόμενους οι μηνύσεις, οι απειλές, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι διαθεσιμότητες, το σταμάτημα του εργοστασίου, επιλέχτηκε η ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζιδάκη λύνει τα χέρια της εργοδοσίας και του αστικού κράτους για την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, των μέτρων καταστολής, που μας γυρίζουν πίσω  στις μαύρες εποχές που είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους, από την μια πακτωλός χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους που τα πληρώνει ο λαός και από την άλλη εργαζόμενοι με τσακισμένα δικαιώματα κατάργηση ΣΣΕ εκ περιτροπής εργασία διαθεσιμότητες απολύσεις.

Απαιτούμε:

  • Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι εργαζόμενοι στους οποίους έγιναν προσαγωγές
  • Να μην τους απαγγελθεί καμία κατηγορία, οι εργαζόμενοι δεν είναι τρομοκράτες παλεύουν για το δίκιο τους για το ψωμί των οικογενειών τους
  • Να μην γίνει καμία απόλυση καμία διαθεσιμότητα πλήρη απασχόληση με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας η τρομοκρατία δεν θα περάσει