ΣΥΡΙΖΑ για Πετρέλαια Καβάλας: Καταγγέλλουμε τη βίαιη αστυνομική επιχείρηση και καταστολή

Δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τα γεγονότα στο εργοστάσιο

Με δήλωσή της η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Β1′ Βόρειας Αθήνας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταγγέλλει «την Αστυνομική Επιχείρηση εις βάρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας» και ζητάει «συνθήκες διαλόγου με τους εργαζόμενους για την επιδίωξη λύσης που να κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους».

Αναλυτικά η δήλωση συμπαράστασης

Όπως δηλώσαμε σήμερα και στη Βουλή, καταγγέλλουμε την βίαιη αστυνομική επιχείρηση και καταστολή που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL, εις βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, καταστολή που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια τους.

Εγκαλούμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που με την αντεργατική πολιτική της ενθαρρύνει την εργοδοτική ασυδοσία και τον αυταρχισμό, να σταματήσει την ποινικοποίηση και την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων.

Επισημαίνουμε ότι η ENERGEAN που προχωρά σε μαζικές απολύσεις, μείωση μισθών και δυσμενή μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων, έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκ. ευρώ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και στη Σύμβαση Παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου έχει αναλάβει την υποχρέωση εξασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει άμεσα να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις από την KAVALA OIL, να σταματήσει τη καταστολή και τον αυταρχισμό εις βάρος των εργαζομένων και να διασφαλίσει συνθήκες διαλόγου με τους εργαζόμενους για την επιδίωξη λύσης που να κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.