Κώστας Αρβανίτης: Στην Καβάλα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει το πρόσωπο μιας επικίνδυνης Κυβέρνησης που πρέπει να φύγει

Η δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων για την κρίση στα Πετρέλαια της Καβάλας

Με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), Κώστας Αρβανίτης κάνει λόγο για «ποινικοποίηση και καταστολή του αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας» και παράλληλα βάλλει κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, «μιας Κυβέρνησης επικίνδυνης που πρέπει να φύγει», όπως αναφέρει.

Η ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη

Σταθερά Απέναντι σε κάθε Ποινικοποίηση και Καταστολή Εργατικών Αγώνων.

Στην Καβάλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά δείχνει το πραγματικό της ακραίο δεξιό και αναχρονιστικό πρόσωπο, το πρόσωπο μιας κυβέρνησης επικίνδυνης που πρέπει να φύγει!

Η εγκεκριμένη και από την Κομισιόν απόφαση γενναίας οικονομικής στήριξης της Energean δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακολουθείται από σχέδια εργολαβοποίησης της εργασίας σε αυτήν με απολύσεις εργαζομένων.

Ακόμη περισσότερο απαράδεκτη όμως είναι η ποινικοποίηση του δίκαιου Αγώνα των Εργαζόμενων στην Εταιρεία προκειμένου να σταματήσουν να υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους.

Οι πρακτικές ποινικοποίησης και η επικίνδυνη για την ασφάλεια εγκαταστάσεων και ανθρώπων επιχείρηση καταστολής με την ΕΛΑΣ σε ρόλο «ιδιωτικού στρατού» που βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καβάλα μας γυρνούν πίσω στις σκοτεινές εποχές της Δεξιάς που δεν θα αφήσουμε να αναβιώσουν.

Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη!