ΟΕΧΒΕ: Απερίφραστη καταδίκη της αστυνομικής επιχείρησης σε βάρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος για τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) καταδικάζει τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από τις χερσαίες εγκαταστάσεις των Πετρελαίων της Καβάλας μεταξύ των εργαζομένων και των αστυνομικών δυνάμεων, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι «η εργασιακή δικαιοσύνη δε “θωρακίζεται” με “κατά παραγγελία” αστυνομικές επιχειρήσεις. Το φρόνημα των εργαζομένων δεν κάμπτεται».

Η ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ

Απερίφραστη καταδίκη της αστυνομικής επιχείρησης σε βάρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας και του δίκαιου αγώνα τους.

Απαίτηση για άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τον Πρίνο.

Οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν ένα εμβληματικό αγώνα απέναντι στις πρωτοφανείς πρακτικές της Energean Οil που μεθοδεύει την καταστρατήγηση θεμελιωδών κανόνων ασφάλειας του Εργοστασίου και την εγκαθίδρυση εργασιακών σχέσεων «γαλέρας».

Η Διοίκηση με όχημα ένα «σχέδιο νοσηρότητας» και όχι εξυγίανσης όπως… προβοκατόρικα το αποκαλεί, επιχειρεί να διαμορφώσεις ένα απάνθρωπο εργασιακό καθεστώς με απολύσεις, εκτεταμένη εργολαβοποίηση, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων.

Στην ίδια κατεύθυνση ανάλγητης συρρίκνωσης, δεν διστάζει να βάλει τα σημαντικότατα ζητήματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων και περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ακόμη και με ψευδομηνύσεις έχουν πέσει στο κενό… Η κινητοποίηση της Περιφρούρησης της Ασφαλούς Λειτουργίας από τους εργαζόμενους και το Σωματείο, μια δυναμική δράση απόλυτης υπευθυνότητας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η σημερινή ωμή επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να καταστείλουν με βίαιο τρόπο και προσαγωγές τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων είναι μια ακόμη επίδειξη «διασυνδέσεων» και αυταρχισμού από την εργοδοσία, αποτελεί όμως ξεκάθαρη απόδειξη ενοχής και αδυναμίας.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την ανεπιστρεπτή αποχώρηση των ΜΑΤ από τον Πρίνο.

Η εργασιακή δικαιοσύνη δε «θωρακίζεται» με «κατά παραγγελία» αστυνομικές επιχειρήσεις. Το φρόνημα των εργαζομένων δεν κάμπτεται.

Όσοι χωρίς «αναστολή», αποφασίζουν την καταστολή είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Η ΟΕΧΒΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη επιστράτευση αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να επιβάλλουν την εργοδοτική ασυδοσία. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον τεράστιο αγώνα της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ), του Σωματείου Καβάλα Oil  για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.