Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι «17» των Πετρελαίων

Η προκαταρκτική εξέταση θα «δείξει» εάν θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη για τα επεισόδια στον Πρίνο

Περίπου στις 13:00 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου 2021 αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17 εργαζόμενοι των Πετρελαίων Καβάλας που είχαν συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Σίγμα» στη Νέα Καρβάλη [διαβάστε τους λόγους της σύλληψής τους πατώντας εδώ και εδώ].

Εν μέσω συνθημάτων και ζητωκραυγών από τους συναδέλφους τους, οι εργαζόμενοι-μέλη του Σωματείου Εργαζομένων «Το Βαρέλι» εξήλθαν από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας μαζί με τους νομικούς τους εκπροσώπους.

Προς το παρόν δεν τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί με την προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργηθεί σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας Κατερίνα Σάρδη, με ανοιχτή επιστολή της προς το σύνολο των εργαζομένων στον Πρίνο, υπογράμμισε ότι «οι υπεύθυνοι για αυτές τις πρωτοφανείς καταστάσεις που ζήσαμε θα έρθουν αντιμέτωποι ε τις συνέπειες των πράξεών τους και θα λογοδοτήσουν και στη δικαιοσύνη» [διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής πατώντας εδώ].