Η Energean κοντά στην Δημοτική Κοινότητα και τα σχολεία της Νέας Καρβάλης

Μέσω του πλαισίου εταιρικής ευθύνης η εταιρία έκανε δωρεές στη Δημοτική Κοινότητα καθώς και στο Γυμνάσιο, Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο

Κοντά στην Δημοτική Κοινότητα της Νέας Καρβάλης καθώς και στα  τρία σχολεία της βρίσκεται η Energean με μια σειρά από δωρεές που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες μιας περιοχής που γειτνιάζει με το χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας.

Οι δωρεές πραγματοποιήθηκαν έπειτα  από έρευνα για τις ανάγκες των σχολείων και της Δημοτικής Κοινότητας, και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean. Σκοπός τους είναι η υποβοήθηση της ψηφιακής μετάβασης στην σχολική μάθηση των μαθητριών και των μαθητών της περιοχής και ο καλλωπισμός των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων της Δημοτικής Κοινότητας.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, παρέδωσε:

-Στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Νίκο Καρακεΐσογλου ένα χορτοκοπτικό αυτοκινούμενο θεριστικό μηχάνημα.

-Στην Διευθύντρια του Γυμνασίου, Δήμητρα Καποδίστρια, laptop και tablets.

-Στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, Αναστασία Εσιρπέογλου και στις Προϊστάμενες του Νηπιαγωγείου, Γεωργία Ζοπόγλου και Ελευθερία Λασκαρίδου, βιντεοπροβολείς (projectors).

 

Η Ίλια Ρήγα, Επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε σχετικά:

«Είναι πάντα χαρά μας αλλά και υποχρέωσή μας να συνεισφέρουμε στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας σε κάθε περιοχή που η Energean δραστηριοποιείται. Η Νέα Καρβάλη είναι από γεωγραφικής πλευράς ο πιο άμεσος κοινωνικός μας εταίρος, νιώθουμε ότι αποτελούμε κι εμείς μέλος της και είμαστε δεσμευμένοι στην στήριξη των συμπολιτών μας, μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και συνεργασίας.

Εύχομαι ο εξοπλισμός που δωρίσαμε να αποδειχθεί χρήσιμος για την Δημοτική Κοινότητα, τους διδάσκοντες και τους μαθητές και η νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες να φέρει σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία, ευτυχία και επιτυχίες στους προσωπικούς στόχους που η καθεμία και ο καθένας από εμάς έχει θέσει».

Οι δωρεές στις οποίες προχώρησε η Energean είναι ενταγμένες στη στρατηγική της για την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και, ειδικότερα, του Στόχου 4 για Ποιοτική Εκπαίδευση, του Στόχου 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες καθώς και του Στόχου 17 για τη Συνεργασία προς επίτευξη των Στόχων.