Energean: «Ποδαρικό» στο ‘22 με τις προσλήψεις του ‘21 στα Πετρέλαια της Καβάλας

Οι τέσσερις χειριστές παραγωγής που η πρόσληψή τους είχε «μπλοκαριστεί» από την κατάληψη, θα περάσουν τις επόμενες ημέρες την πύλη του «Σίγμα»

Ηώρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης τεσσάρων νέων εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας φαίνεται πως έφτασε μαζί με το 2022. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του KAVALAPOST, οι νέοι εργαζόμενοι θα περάσουν τις πύλες του εργοστασίου τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την πρόσληψή τους και να πιάσουν δουλειά ως χειριστές παραγωγής.

Πρόκειται για Καβαλιώτες, αποφοίτους του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος-πρώην ΤΕΙ Αναταλικής Μακεδονίας & Θράκης), οι οποίοι ήδη γνωρίζουν τις λειτουργίες του εργοστασίου Σίγμα αφού, πέραν των σπουδών τους σε οικείο αντικείμενο, έχουν πραγματοποιήσει και 6μηνη πρακτική στις εγκαταστάσεις.

Οι τέσσερεις νεοπροσλαμβανόμενοι έχουν επιλεγεί μέσα από μια λίστα που είχαν παραδώσει στη διοίκηση της Energean τα προηγούμενα διευθυντικά στελέχη της Καβάλας (Παππάς-Ιωαννίδης) αλλά η πρόσληψή τους δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς η λεγόμενη «Ομάδα Περιφρούρησης Ασφαλούς Λειτουργίας» τούς είχε αρνηθεί την είσοδο στις εγκαταστάσεις …για λόγους ασφαλείας! [διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ]

Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει εδώ και μερικές μέρες ενεργοποιήσει στον Πρίνο και συνεργείο εξειδικευμένων εργαζόμενων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν προκύψει από την επίσχεση εργασίας που έχουν ασκήσει αρκετοί εργαζόμενοι καθώς και το…μπαράζ αναρρωτικών αδειών στις οποίες έχουν βγει περίπου 70 εργαζόμενοι μετά την πρόσφατη αστυνομική επέμβαση και τη λήξη της κατάληψης.

Το μέτρο των διαθεσιμοτήτων, στο οποίο η Energean είχε προσφύγει για να καλύψει μέρος της απώλειας εσόδων από την μη λειτουργία του Πρίνου, δεν έχει επεκταθεί και στο 2022.

Ωστόσο, η εταιρία έχει χαρακτηρίσει ως αδικαιολογήτως απόντες όσους ασκούν την επίσχεση εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2021 και δεν είναι παρόντες στην εργασία τους [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ]. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα γενική συνέλευση του Σωματείου…