Καβάλα: Μπήκε το… αέριο στο αυλάκι-Στα τέλη του έτους οι πρώτες συνδέσεις

Ξεκινάει η κατασκευή του σταθμού μέσης πίεσης στο Χαλκερό και του δικτύου το οποίο θα μεταφέρει το αέριο προς την πόλη-Τι αναφέρει για την εξέλιξη των έργων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Γάκης

Μια χρονιά γεμάτη… ενέργεια διαφαίνεται για την Καβάλα. Ο λόγος για το έργο του δικτύου φυσικού αερίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός του 2022, σύμφωνα με τις προθέσεις των υπευθύνων, θα βρίσκεται και στην Καβάλα, έτοιμο προς χρήση.

Ο έχων το «χαρτοφυλάκιο» Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Γάκης, επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα για να ενημερωθεί για την εξέλιξη και τα χρονοδογράμματα του έργου, με τα νέα να είναι κάτι παραπάνω από θετικά.

«Ξεκινάει η κατασκευή του σταθμού μέσης πίεσης στο Χαλκερό και του δικτύου το οποίο θα μεταφέρει το αέριο προς την πόλη. Παράλληλα, το αργότερο την Άνοιξη, θα κατασκευαστεί και το δίκτυο με το οποίο θα γίνεται η διανομή μέσα στην πόλη της Καβάλας. Τα έργα θα γίνονται παράλληλα, για να ολοκληρωθεί το συνολικό έργο όσο πιο σύντομα γίνεται. Στόχος είναι να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις σε οικείες και επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη του 2022» αναφέρει με δηλώσεις του στο KAVALA POST ο κ. Γάκης.

Το επόμενο διάστημα και μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες ο κ. Γάκης θα έχει δια ζώσης επαφές τόσο με τον κ. Τσάκα όσο και με τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΔΑ για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έργων.