Καβάλα: Πρώτη σοβαρή χειμερινή εισβολή με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά [πρόγνωση]

Πότε αναμένονται οι χιονοπτώσεις και μέχρι πιο υψόμετρο θα φτάσουν-Στο επίκεντρο η Θάσος-Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες

Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικότερα, οι τοπικές βροχές οι οποίες ήδη εκδηλώνονται στον Νομό σταδιακά θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα (τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στα νοτιότερα τμήματα του Νομού). Ταυτόχρονα, ιδίως μετά 18:00 περίπου η θερμοκρασία θα αρχίζει να παρουσιάζει σημαντική πτώση.

Έτσι τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2022 χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα του Νομού πάνω από τα 350-450 μέτρα (στη Θάσο ακόμα χαμηλότερα) και στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού στα 450-600 μέτρα.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέφτουν σταδιακά. Έτσι, στην αλλαγή της μέρας χιονοπτώσεις ασθενούς μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στα ανατολικά του Νομού στα 150-300 μέτρα, στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού πάνω από τα 250-400 μέτρα (στη Θάσο τοπικά ακόμα χαμηλότερα, ενώ στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού τοπικά και σε μηδενικό υψόμετρο).

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να περιορίζονται προς τα νοτιότερα τμήματα του Νομού και τα παράκτια και έτσι γρήγορα θα σταματήσουν στα κεντρικότερα-βορειότερα τμήματα του Νομού. Τοπικά ασθενή φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε παράκτιες περιοχές (και σε περιοχές κοντά σε αυτές και στη Θάσο).

Τις ώρες αυτές τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν λίγο πιο χαμηλά και έτσι τοπικά, ιδίως προς το ξημέρωμα, θα χιονίσει ασθενώς και τοπικά και σε πεδινές-παράκτιες περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.