Στήριξη των απολυμένων των Πετρελαίων ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Ποτόλιας

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά το Σώμα να πάρει απόφαση και να ζητήσει από την εταιρία να πάρει πίσω τις απολύσεις

Τo πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2021 η Energean έκανε γνωστή την απόλυση 24 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου ως επακόλουθο των γεγονότων του περασμένου μήνα [διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρίας πατώντας εδώ].

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Καβάλας και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Χρήστος Ποτόλιας ζητά το Σώμα να πάρει θέση και να στηρίξει τους εργαζόμενους-μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων στον Πρίνο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας.

«Κύριε Πρόεδρε,
Με ανακοίνωσή της η Energean ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση 24 εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας, ανάμεσά τους και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Κλιμακώνει με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο η εταιρία την επίθεση που εκδήλωσε τους προηγούμενους μήνες, επιδιώκοντας την τρομοκράτηση και διαίρεση των εργαζομένων.

Τελικά οι δύο “οικονομικοί πνεύμονες” (λιπάσματα στην αρχή, πετρέλαια τώρα), μετατρέπονται σε ξεφούσκωτα μπαλόνια, διαψεύδοντας παταγωδώς όσους υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι μπορούν να διασφαλιστούν συγχρόνως και τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των εργαζόμενων.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να στηρίξει και να σταθεί αλληλέγγυο στους απολυμένους, συνολικά στους εργαζόμενους στα πετρέλαια, απαιτώντας από την εταιρία να πάρει πίσω τις απολύσεις»!