Σωματεία της Καβάλας για απολύσεις στα Πετρέλαια: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ζητούν από τον λαό της Καβάλας να δείξει αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές του Πρίνου

Το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2021 η Energean έκανε γνωστή την απόλυση 24 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου ως επακόλουθο των γεγονότων του περασμένου μήνα [διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρίας πατώντας εδώ].

Με κοινή ανακοίνωση, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, το Σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας και το Συνδικάτο εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Καβάλας-Θάσου καταδικάζουν τις απολύσεις και καλούν τον λαό της Καβάλας να δείξει αλληλεγγύη στους αγωνιστές των Πετρελαίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των τριών σωματείων της Καβάλας.

«Καταγγέλλουμε τις σημερινές εκδικητικού χαρακτήρα, απολύσεις 24ων εργαζομένων στα πετρέλαια (ανάμεσα τους και τα 7 μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου) από την εργοδοσία της ENERGEAN.

Οι εργαζόμενοι των πετρελαίων εδώ και μήνες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ώστε να μην γίνουν σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη μιας πολυεθνικής. Μετά τα ΜΑΤ και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης, η εργοδοσία της ENERGEAN προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να λυγίσουν και να δεχθούν να επιστρέψουν στην δουλειά τους σε συνθήκες πραγματικής γαλέρας.

Καλούμε τον λαό της Καβάλας να καταδικάσει τις απολύσεις, να συμπαρασταθεί και να δείξει την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές των πετρελαίων! Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία μας σε κάθε χώρο δουλειάς»!