Κατερίνα Σάρδη σε εργαζόμενους των Πετρελαίων: Έχετε θέση στον Πρίνο όσοι σέβεστε τη νομιμότητα, τους κανόνες, τον συνάδελφό σας!

Επιστολή της Διευθύνουσας Συμβούλου στους εργαζόμενους της Energean μετά τις 24 απολύσεις - Εγγύηση για τις αποδοχές και τους όρους εργασίας

Επιστολή προς τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια της Καβάλας έστειλε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2022 η Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα.

Στην επιστολή, την οποία εξασφάλισε το KAVALA POST, η κ. Σάρδη δίνει μεγάλη έμφαση σε ένα από τα βασικά μηνύματα που έστειλε χθες και το επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρίας [διαβάστε το πατώντας εδώ]: θέση στον Πρίνο έχουν όλοι όσοι σέβονται τη νομιμότητα, τους κανόνες ασφαλείας και λειτουργίας των εγκαταστάσεων καθώς και τους συναδέλφους τους.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των 24 απολύσεων αλλά και των 5 προσλήψεων που ανακοίνωσε η εταιρεία, η κ. Σάρδη τονίζει χαρακτηριστικά ότι δίνεται «ένα τέλος σε μία αρρωστημένη κατάσταση που ταλαιπώρησε για καιρό τον Πρίνο και όλους μας. Εργαζόμενοι που παρανόμησαν, που έπαιξαν με την ασφάλεια τη δική σας, της περιοχής και των εγκαταστάσεων, που σας εκφόβισαν και τραμπούκισαν σε βάρος συναδέλφων τους, δεν θα μπορούσαν να έχουν ασυλία».

Επισημαίνει δε στην εφαρμογή των κανόνων δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις ανάμεσα σε συνδικαλιστές και μη, αναφερόμενη προφανώς στο γεγονός ότι μεταξύ των απολυθέντων είναι και το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα απαντά και στην «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» περί περικοπών σε όσους εξακολουθήσουν να δουλεύουν στον Πρίνο, αφού απευθυνόμενη σε όσους έχουν ακολουθήσει την επίσχεση εργασίας και απέχουν από την εργασία τους, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «όσοι αποφασίσουν να είναι παρόντες, δεν θα έχουν καμία αλλαγή στους όρους εργασίας και στις αποδοχές τους. Είναι δέσμευση της εταιρείας».

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής Σάρδη προς τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια της Καβάλας.

«Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
Σήμερα δίνουμε ένα τέλος σε μία αρρωστημένη κατάσταση που ταλαιπώρησε για καιρό τον Πρίνο και όλους μας. Εργαζόμενοι που παρανόμησαν, που έπαιξαν με την ασφάλεια τη δική σας, της περιοχής και των εγκαταστάσεων, που σας εκφόβισαν και τραμπούκισαν σε βάρος συναδέλφων τους, δεν θα μπορούσαν να έχουν ασυλία.

Δεν θα μπορούσαν να έχουν θέση στον Πρίνο, σε όποια θέση κι αν εργάζονταν, είτε ήταν συνδικαλιστές είτε όχι. Για εμάς, το κεφάλαιό τους κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, με αυτούς θα ασχοληθεί πια η Δικαιοσύνη.

Εμείς προχωρούμε σε ένα νέο κεφάλαιο για τα Πετρέλαια. Ένα κεφάλαιο στο οποίο έχετε θέση όλοι όσοι σέβεστε τη νομιμότητα, τους κανόνες ασφαλείας και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, τον συνάδελφό σας. Όλοι εσείς έχετε θέση στο νέο ξεκίνημα για το σήμερα και το αύριο του Πρίνου!

Ακόμη και τώρα που είναι ήδη παρελθόν, αυτοί που τόσο ταλαιπώρησαν τον Πρίνο και έθεσαν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του, εξακολουθούν να προσπαθούν να σάς φοβίσουν. Με πίεση, με ψυχολογικό πόλεμο, με ψέματα όπως «αν πας, θα δουλεύεις 12ωρα και θα παίρνεις 7-8 κατοστάρικα».

Τα λένε και τα κάνουν αυτά γιατί έχουν χάσει ήδη το παιχνίδι, αφού έμειναν κολλημένοι σε μια τακτική που μόνο αδιέξοδα έφερε. Ποτέ δεν συζήτησαν, ποτέ δεν έφεραν μια αντιπρόταση, μόνο παρανόμησαν, τραμπούκισαν, είπαν ψέματα, συκοφάντησαν.

Στη νέα μέρα που ανοίγει στον Πρίνο, όσοι αποφασίσουν να είναι παρόντες, δεν θα έχουν καμία αλλαγή στους όρους εργασίας και στις αποδοχές τους. Είναι δέσμευση της εταιρείας. Όσοι επιμείνουν σε ένα ακόμη αδιέξοδο, όπως είναι η επίσχεση εργασίας, θα είναι αδικαιολόγητα απόντες από τη δουλειά τους και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που προβλέπουν οι νόμοι.

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
Δεν χρωστάτε τίποτε και σε κανέναν. Όπλο σας είναι η δουλειά σας, ο σεβασμός στη νομιμότητα, ο σεβασμός του ενός στον άλλο. Οι τραμπουκισμοί, η ψευτοπροστασία, ο εκφοβισμός και τα αντάρτικα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οριστικά.

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε, μαζί και με τους νέους συναδέλφους που ήδη προσλήφθηκαν μόλις χθες και άλλους που θα προσληφθούν, στον δρόμο των νέων επενδύσεων, με πρώτο το Έψιλον αλλά και την αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα- την πρώτη στην Ανατολική Μεσόγειο και αργότερα μονάδα καθαρού υδρογόνου – στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Για τον καθένα από εμάς, για τις οικογένειές μας, για την πόλη μας και το χωριό μας»!

Κατερίνα Σάρδη
Διευθύνουσα Σύμβουλος & Country Manager
της Energean στην Ελλάδα