Συνταξιουχικά Σωματεία Καβάλας: Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις στα Πετρέλαια

Ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συνδικαλιστές του Πρίνου

Το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2021 η Energean έκανε γνωστή την απόλυση 24 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου ως επακόλουθο των γεγονότων του περασμένου μήνα [διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρίας πατώντας εδώ].

Με αφορμή το γεγονός, πέντε Συνταξιουχικά Σωματεία της Καβάλας (ΙΚΑ-ΒΦΛ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΝΑΤ) ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους «να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους.

«Η “ENERGΕAN” AE προχώρησε σε απολύσεις 24 εργαζομένων, μεταξύ αυτών και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων, αυξάνοντας την πίεση και την επίθεση κόντρα σε όποιον δε σκύβει το κεφάλι στις μεθοδεύσεις της, προκειμένου να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους και να μπουκώσει την ακόρεστη πείνα της για κέρδη, με πρόφαση την ¨ασφάλεια των εργαζομένων των εγκαταστάσεων και της πόλης μας¨

Η προσπάθεια εκφοβισμού και διαίρεσης των εργαζομένων είναι ο τρόπος και το εργαλείο που χρησιμοποιεί γενικά η κάθε “ENERGEAN” βρίσκοντας γόνιμο έδαφος, με τους εξοντωτικούς αντεργατικούς νόμους που όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ & ΝΔ εφάρμοσαν και τους στηρίζουν, με ασήμαντες ¨διαφωνίες¨, ακόμα και τώρα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Για εμάς τους απόμαχους της Εργασίας είναι αυτονόητη η συμπαράταξη μας στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του αγώνα των εργαζομένων.

Είναι τώρα η στιγμή να συμπαραταχθούμε όλοι στο πλευρό τους τώρα!  Εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροέμποροι αυτοαπασχολούμενοι. Κάθε έντιμος και σκεπτόμενος πολίτης.

Δεν είναι οι εργαζόμενοι, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν, ως οι ¨αδιάλλακτοι, ανεύθυνοι, και επικίνδυνοι τραμπούκοι¨. Είναι η “ENERGEAN” που τους εξαθλιώνει, με τα μέτρα που πήρε, και τους θέλει υπάκουους δούλους.

Οι εργαζόμενοι, δεν έχουν τίποτα άλλο, παρά να αγωνιστούν με νύχια και με δόντια, μέχρι τη δικαίωση. Ασφαλής και μόνιμη εργασία, με εργασιακά δικαιώματα.

Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα ουσιαστικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης για να ανακληθούν και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Το γλυπτό μνημείο στη Πλατεία καπνεργάτη να πάρει πραγματική μορφή. Ενώνουμε χέρια και πλάτες και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Κάνουμε το βήμα! Συντονιζόμαστε!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Aνάκληση τώρα όλων των απολύσεων»!