Σοβαρές καταγγελίες από Energean: Δολιοφθορές σε αυτοκίνητα εργαζομένων και στοχοποίησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! [φωτογραφίες]

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Πρίνου δεν θα περάσει»! - Η εταιρία καλεί τα θεσμικά πρόσωπα και τους φορείς της Καβάλας να καταδικάσουν τις επιθέσεις

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ήδη από την παρουσίαση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου τον Φεβρουάριο του 2021, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Πρίνου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Energean.

«Στην αρχή, στόχος ήταν οι συνάδελφοι που επέλεξαν να πάρουν το πρόγραμμα εθελουσίας. Εδώ και μερικές εβδομάδες, στόχος είναι όσοι εργαζόμενοι του Πρίνου δεν σταμάτησαν να εργάζονται, όσοι επέστρεψαν στην εργασία τους αλλά και όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν άλλο την επίσχεση εργασίας που έχει αποφασίσει το Σωματείο και θέλουν να επιστρέψουν, αλλά δεν το τολμούν», επισημαίνεται.

«Στο στόχαστρο, βέβαια, βρέθηκε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Δρ. Κατερίνα Σάρδη, η οποία δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της από την γνωστή οργάνωση «Ρουβίκωνας». Μια επίθεση που ακόμη περιμένουμε από το Σωματείο των εργαζομένων αλλά και από τα θεσμικά πρόσωπα και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν, όπως και όλα αυτά τα περιστατικά βίας που ντροπιάζουν την ίδια την περιοχή μας», συμπληρώνεται.

Η εταιρία κάνει λόγο για «σκασμένα λάστιχα και σπασμένα παρμπρίζ σε ΙΧ αυτοκίνητα, συνεχής στοχοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από μέλη του Σωματείου και πρώην εργαζόμενους στον Πρίνο, απειλές και προσπάθεια εκφοβισμού κατά τη διάρκεια μετάβασης στον χώρο εργασίας» που συνιστούν «δυστυχώς, μια σχεδόν καθημερινή πρακτική».

Στην ανακοίνωση της εταιρίας επίσης σημειώνεται ότι «η Energean ήδη αποκαθιστά και θα συνεχίσει να αποκαθιστά τις υλικές ζημιές από τις επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων της.  Επιπλέον, δεσμεύεται να στηρίξει ηθικά και, βεβαίως, νομικά όλους όσοι είναι θύματα αυτής της αδιανόητης, για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, φυσικής και ψυχολογικής βίας. Οι ένοχοι για αυτές τις πράξεις αλλά και οι προφανείς καθοδηγητές τους να είναι βέβαιοι ότι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων του Πρίνου δεν θα περάσει! Η ανάπτυξη του Έψιλον και οι επενδύσεις για το αύριο του Πρίνου θα προχωρήσουν! Ο Πρίνος γυρίζει σελίδα και στη νέα εποχή έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι που σέβονται τους κανόνες ασφαλείας, τους κανόνες λειτουργίας και τους συναδέλφους τους»!