Ο καιρός στην Καβάλα: «Ελπίδα» για… χιόνι ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα [πρόγνωση]

Σημαντική χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Από πότε θα «ασπρίσει» το σκηνικό και σε ποιες περιοχές

Σημαντική χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας μετά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2022 με την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει επικρατήσει πλήρης νεφοκάλυψη. Ταυτόχρονα, μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση. Τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο (χιονοπτώσεις αρχικά άνω των 400-600 μέτρα κατά μέσο όρο).

Ωστόσο, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν σταδιακά και έτσι καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα (μετά τις 22:00-23:00 περίπου) θα παρατηρείται εκδήλωση τοπικών και ασθενών φαινομένων υπό την μορφή τοπικών και ασθενών χιονοπτώσεων και σε πεδινές περιοχές. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται νοτιότερα-νοτιανατολικότερα (κυρίως στη Θάσο) και να αποκτούν ακόμα πιο τοπικό χαρακτήρα μέχρι και να σταματήσουν τελείως το ξημέρωμα.

Σε γενικές γραμμές τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στα νοτιότερα τμήματα του Νομού και σε περιοχές γύρω από το ορεινό σύμπλεγμα Βουνοχωρίου-Λεκάνης και σε περιοχές γύρω από αυτό.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ οι νεφώσεις θα παραμείνουν τοπικά αυξημένες (μικρή πιθανότητα για νιφαδοπτώσεις μέσα στη μέρα στο νησί της Θάσου).

Ο ισχυρός παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης εβδομάδας με την πτώση της θερμοκρασίας να συνεχίζεται την Κυριακή 23, αλλά και την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 με πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα, ωστόσο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες μέρες σχετικά με αυτήν την εξέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.