Κακοκαιρία: Ασθενή και τοπικά φαινόμενα στην Καβάλα. Ισχυρός παγετός τις επόμενες μέρες

Θερμοκρασίες έως και -10 στα ορεινά-Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Tοπικές νιφαδοπτώσεις παρατηρήθηκαν σε αρκετά σημεία του Νομού Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2022. Tα φαινόμενα είχαν έμφαση στους ορεινούς όγκους της Λεκάνης, στη Θάσο και στα νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού (Δωμάτια-Αυλή-Μελισσοκομείο).

Στη Θάσο και λόγω της ορογραφίας στην προσήνεμη μεριά του Υψάριου (λόγω του βορειοανατολικού ανέμου) παρατηρήθηκε περιορισμένη χιονόστρωση ακόμα και σε παράκτια τμήματα ενώ πάνω από τα 100 μέτρα στο ανατολικό-βορειοανατολικό τμήμα η χιονόστρωση είναι ολική. Για τον ίδιο λόγο επηρεάστηκε και η Κεραμωτή (σε λιγότερο βαθμό) όπου παρατηρήθηκε ασθενής χιονόπτωση.

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Κορύφωση της ψυχρής εισβολής που επηρεάζει τόσο το σύνολο της χώρας όσο και την περιοχής μας αναμένεται από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τη Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές. Την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι ελάχιστες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα στις ηπειρωτικές πεδινές περιοχές (μικρή άνοδος σε παράκτια και ορεινά).

Οι απόλυτες ελάχιστες αναμένεται να φτάσουν τους -10 στα ορεινά (τοπικά χαμηλότερα), τους -8 στα ηπειρωτικά πεδινά (τοπικά χαμηλότερα) και τους -4 στις παράκτιες περιοχές (τοπικά χαμηλότερα).

Σχετικά με τις νιφαδοπώσεις, τη Δευτέρα από το ξημέρωμα ως τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές νιφαδοπτώσεις στα παράκτια τμήματα του Νομού (κυρίως στα νοτιοδυτικά και στην Θάσο) και μικρές πιθανότητες στα υπόλοιπα τμήματα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.