Ο καιρός στην Καβάλα: Αλλαγή σκηνικού με βροχοπτώσεις. Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις σε πρώτη φάση την Τρίτη, αλλά και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022 αναμένονται βροχοπτώσεις στο σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενούς έως μέτριας έντασης με σχετικά σύντομη διάρκεια. Στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του Νομού (Δήμος Νέστου) και ιδίως στο νησί της Θάσου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Εν συνεχεία τα φαινόμενα θα σταματήσουν με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες και ασθενείς βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα.

Από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται εκ νέου βροχοπτώσεις οι οποίες σταδιακά θα αποκτούν πιο γενικευμένο χαρακτήρα. Έτσι αργά το βραδύ βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο σύνολο του Νομού, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός θα αρχίζει να παρουσιάζει πρόσκαιρη σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά τμήματα του Νομού.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εκδηλωθούν εκ νέου τοπικές βροχοπτώσεις οι οποίες σταδιακά θα γενικευτούν στο σύνολο του Νομού μέχρι περίπου και τις απογευματινές πρώτες βραδινές ώρες όπου και αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 1.000 μέτρα, ενώ μέχρι το απόγευμα περίπου μέχρι και τα 600-800 μέτρα κατά μέσο όρο, τοπικά χαμηλότερα ιδίως στο ανατολικό-βορειοανατολικό τμήμα της Θάσου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.