Ο καιρός στην Καβάλα: Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας. Πού θα χιονίσει

Κακοκαιρία εξπρές θα επηρεάσει και την Ανατολική Μακεδονία- Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Kακοκαιρία εξπρές αναμένεται να επηρεάσει τη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και τον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των ανέμων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, ήδη από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022 αναμένονται τοπικές βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα γενικευθούν και ίσως αποκτήσουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Εν συνεχεία θα αποκτήσουν τοπικό και ασθενή χαρακτήρα.

Υπάρχει πιθανότητα κατά το ξημέρωμα τα φαινόμενα να αποκτήσουν πρόσκαιρα ελαφρώς πιο γενικευμένο χαρακτήρα και τοπικά μέτρια ένταση κατά βάση στα νοτιότερα του Νομού. Εν συνεχεία από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με τοπικές νεφώσεις να παραμένουν μέχρι το τέλος της μέρας.

Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα εκδηλώνονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, κατά τα μεσάνυχτα άνω των 1.000-1.200 μέτρων. Έπειτα, αναμένεται σταδιακά να πέσουν και έτσι πριν το ξημέρωμα χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 400-600 μέτρα κατά μέσο όρο (τοπικά χαμηλότερα). Κατά το ξημέρωμα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν πρόσκαιρα ελαφρώς χαμηλότερα άνω των 200-350 μέτρων κατά μέσο όρο, τοπικά ίσως ελαφρώς χαμηλότερα, κυρίως στην περιοχή γύρω από το ανατολικό κομμάτι του κάμπου.

Οι άνεμοι μετά τα μεσάνυχτα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση. Έτσι μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022 θα έχουν φτάσει τα 6-8 μποφόρ με έμφαση στις θαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία μετά τα μεσάνυχτα θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές μόνο στα ηπειρωτικά (τοπικά παγετός) και άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές στο σύνολο του Νομού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι οδηγοί στο ορεινό δίκτυο του Νομού άνω των 600 μέτρων τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.