Καβάλα: Μία «κόκκινη» εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Πετρέλαια [φωτογραφίες]

Το ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του για τη διαχείριση του ενεργειακού πλούτου της χώρας με «φόντο» τον «αγώνα των εργαζόμενων στον Πρίνο»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου 2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ με θέμα: «Ο αγώνας των εργαζόμενων στα Πετρέλαια Καβάλας και οι θέσεις του ΚΚΕ για την Ενέργεια».

Η αίθουσα διαλέξεων του Εκθεσιακού Κέντρου έγινε από το Επιμελητήριο Καβάλας κατόπιν σχετικής αίτησης των διοργανωτών, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, δεν είχαν άλλες επιλογές ελέω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα έπρεπε να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν το μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τη διαχείριση του ενεργειακού αποθέματος της χώρας με «φόντο» τις τελευταίες εξελίξεις στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, και όχι μόνο, θα έπρεπε να λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων και του λαού και όχι των ιδιωτικών εταιριών όπως «θέλει» η καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ συνέδεσε τις εξελίξεις στον Πρίνο με τα ευρύτερα σχέδια της Κυβέρνησης για την περιοχή σε συνάφεια και με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης και τα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» Μανώλης Κελαϊδάκης, ο οποίος για μια ακόμη φορά υπογράμμισε τη βούληση των συνδικαλιστών για «αγώνα μέχρι τέλους» απέναντι στα σχέδια της εταιρίας που διαχειρίζεται τα Πετρέλαια για «εργολαβοποίηση του Πρίνου».