Capital: Μεγάλη ζήτηση για εργασία στον Πρίνο. 120 αιτήσεις για εργασία μέσα σε 48 ώρες!

Το οικονομικό portal επικαλείται πηγές της εταιρίας και αναφέρεται στην πορεία του προγράμματος προσλήψεων που ανακοίνωσε η Energean


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Κόντρα στην τάση της εποχής που δεν έχει στη μόδα τους σχεδιασμούς στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων, μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για εργασία στον Πρίνο, όπου και εντοπίζεται η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην χώρα μας.

Την προηγούμενη Τετάρτη η Energean, η οποία διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Κόλπου της Καβάλας, προχώρησε στη δημοσίευση προκήρυξης για προσλήψεις στις χερσαίες εγκαταστάσεις και στις θαλάσσιες εξέδρες.

Μέσα σε 48 ώρες, η εταιρεία έχει δεχτεί περίπου 120 αιτήσεις για τις συνολικά πέντε ειδικότητες που έχει ζητήσει. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για Χειριστές Παραγωγής Χημικής Διαδικασίας, Υπαλλήλους Αποθήκης & Χειριστές Κλαρκ με δίπλωμα, Χειριστές γερανού, Τεχνικούς Οργάνων καθώς και Ηλεκτρολόγους [διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η Energean στην Καβάλα πατώντας εδώ].

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον εκδηλώνεται από πρώην εργαζόμενους στον Πρίνο που είχαν αποχωρήσει επί προηγούμενων διοικήσεων, από Έλληνες που εργάζονται σε άλλες πόλεις της χώρας ή και στο εξωτερικό και επιθυμούν να κάνουν καριέρα σε έναν έτσι κι αλλιώς καλοπληρωμένο τομέα καθώς και από ξένους που είτε έχουν δουλέψει σε παλαιότερα γεωτρητικό προγράμματα ή και απλώς γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια δουλειά σε μια πολύ όμορφη και αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή.

Δέλεαρ, προφανώς, αποτελούν και οι σημαντικές επενδύσεις, ύψους άνω των 650 εκατ., που έχει προγραμματίσει η Energean, αρχής γενομένης από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Έψιλον, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην παραγωγή του Κόλπου της Καβάλας και να την φέρει, μαζί με τα παλαιότερα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου ακόμη και σε πενταψήφια νούμερα ημερησίως.

Και, φυσικά, υπάρχει ο προγραμματισμός για την πρώτη στην Μεσόγειο επένδυση στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα καθώς και στην παραγωγή οικολογικού υδρογόνου, επενδύσεις που θα έχουν προφανή περιβαλλοντικά οφέλη και θα εκσυγχρονίσουν ένα συγκρότημα που ήδη μετρά τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία προχωρεί στις προσλήψεις προκειμένου να αντικαταστήσει ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που αρνείται να προσέλθει στη δουλειά, στο πλαίσιο της διένεξης που έχει η εταιρεία με τη διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων.

Η διένεξη αυτή, που εκδηλώθηκε με αφορμή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εκπόνησε η εταιρείας, είχε φτάσει ακόμη και σε κατάληψη των εγκαταστάσεων από ομάδα των εργαζομένων.

Η κατάληψη είχε λήξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα έπειτα από αστυνομική επέμβαση και εν μέσω σοβαρών επεισοδίων από πλευράς των καταληψιών, τα οποία οδήγησαν σε απολύσεις αλλά και σε εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: capital.gr