Πετρέλαια Καβάλας: Εκπνέει και το εξώδικο-τελεσίγραφο της Energean

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου περιμένει επιστροφές η εταιρία, διαφορετικά προχωρεί σε καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας

Eνόψει κρίσιμων αποφάσεων βρίσκονται οι περίπου 160 εργαζόμενοι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και δεν προσέρχονται στην εργασία τους στα Πετρέλαια, επικαλούμενοι «θέματα ασφαλείας».

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, εκπνέει και το εξώδικο-τελεσίγραφο που η Energean έστειλε τις προηγούμενες ημέρες και στο οποίο το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: μετά το μεσημέρι της Τρίτης για όσους δεν έχουν επιστρέψει ξεκινούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας.

Κοινώς, απολύονται…

Στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης και τις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου εργάζονται αυτήν την περίοδο περίπου 60 εργαζόμενοι με μόνιμο χαρακτήρα και περίπου 20 που καλύπτουν κενά τα οποία υπάρχουν λόγω της επίσχεσης. Προφανέστατα, αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανός για να θέσει και πάλι τον Πρίνο σε παραγωγική τροχιά και για αυτό η εταιρία προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην προκήρυξη προσλήψεων συνολικά για πέντε ειδικότητες [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο (πάνω από 120 αιτήσεις στις πρώτες δύο ημέρες, χωρίς να υπολογίζεται η βάση βιογραφικών που έχει ήδη η εταιρία) και, όπως ανέφερε μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο ALPHA Radio 88.6 ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας, «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για όλους όσοι ασχολούνται με τον χώρο να υπάρχει τέτοια προσφορά εργασίας σε μία περίοδο όπου οι προτεραιότητες για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κυριαρχούν».

Σε ό,τι, πάντως, αφορά τα ζητήματα ασφαλείας που εξακολουθεί να θέτει το Σωματείο, η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι «όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας του διεθνούς νηογνώμονα που επιβλέπει τις εγκαταστάσεις εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ».