Καβάλα: Υπερχείλιση λυμάτων επειδή βούλωσε η αντλία από… μάσκες, μαντηλάκια και πάνες! [βίντεο]

Η βλάβη εντοπίστηκε στο 4ο κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης στο Καρνάγιο και αποκαταστάθηκε από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ η οποία απευθύνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους πολίτες: «Μη ρίχνετε τέτοια υλικά στην αποχέτευση»

Με μία… δύσοσμη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι κάτοικοι της πόλης της Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2022, όταν διαπίστωσαν με τα μάτια και την… όσφρηση ότι διαρρέουν λύματα στη θάλασσα, στην περιοχή του Καρνάγιου, από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΥΑΚ για να εντοπίσουν και να διορθώσουν τη βλάβη, για να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με μια… οικεία κατάσταση: Μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια και… πάνες είχαν βουλώσει την αντλία, ένα φαινόμενο το οποίο έχει πολλαπλασιαστεί στα χρόνια του κορονοϊού, «πνίγοντας» το αποχετευτικό σύστημα της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Καβάλας.

«Βούλωσε η μία από τις αντλίες στο 4ο κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης (Α4) από καθαριστικά υλικά. Η βλάβη αποκαταστάθηκε γρήγορα, δεν εκλείπει όμως και η αιτία της: Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι απολύτως καταστροφικό για το αποχετευτικό σύστημα η ρίψη τέτοιων υλικών. Πρέπει να σταματήσουμε να πετάμε μάσκες, μαντηλάκια και πάνες στην αποχέτευση. Ξέρετε πόσα περιστατικά αντιμετωπίζουμε καθημερινά με βουλωμένες αντλίες από τέτοια αντικείμενα; Είναι θάνατος για το σύστημα αυτή η τακτική», δηλώνει στο KAVALA POST ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης.

Δείτε βίντεο από τη ροή των λυμάτων