ΚΙΝΑΛ Καβάλας για Πετρέλαια: Να πάρει πίσω τις απολύσεις η εταιρία

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος καλεί για μια ακόμη φορά τις δύο πλευρές σε διάλογο

Hεβδομάδα που μας πέρασε «είδε» τις καταγγελίες συμβάσεων πάνω από 60 εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας, ως αποτέλεσμα της «εκπνοής» των επανειλημμένων τελεσιγράφων της εταιρίας που διαχειρίζεται τον Πρίνο για επιστροφή στην εργασία [διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ].

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ότι η τακτική των απολύσεων «θέτει την εργοδότρια εταιρία απέναντι στην κοινωνία της Καβάλας» και ζητά για μια ακόμη φορά από τις δύο πλευρές να προσέλθουν σε διάλογο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Καβάλας έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου μεταξύ της Energean Oil & Gas και των εργαζομένων, ως μοναδικού τρόπου επίλυσης των διαφωνιών τους.

Αντ’ αυτού η διοίκηση της Energean Oil & Gas απολύει ό,τι απολύεται.

Η απόφαση της να ακολουθήσει την τακτική των απολύσεων έναντι του διαλόγου, τη θέτει απέναντι στην κοινωνία της Καβάλας.

Καλούμε τη διοίκηση της Energean Oil & Gas να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πάρει πίσω τις απολύσεις και να αφουγκραστεί τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας για σεβασμό και αξιοπρεπή αντιμετώπιση».