Απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας: Για «ένοχη σιωπή» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο το ΚΚΕ

Η τοπική Τομεακή Επιτροπή του κόμματος υπογραμμίζει: «Δεν περιμένουμε επίδοξους σωτήρες. Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας, απαντάμε με οργάνωση, κοινή δράση και αλληλεγγύη»!

Καταγγελίες συμβάσεων πάνω από 60 εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας, ως αποτέλεσμα της «εκπνοής» των επανειλημμένων τελεσιγράφων της εταιρίας που διαχειρίζεται τον Πρίνο για επιστροφή στην εργασία [διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ], επιδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Με αφορμή το γεγονός, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ «επιτίθεται» τόσο στους σημερινούς όσο και στους… επίδοξους κυβερνώντες για τη στάση τους που, ουσιαστικά, εξισώνει με μία «ένοχη σιωπή» και καλεί τους εργαζόμενους να μην περιμένουν «επίδοξους σωτήρες» και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Το τοπικό ΚΚΕ τονίζει ότι τώρα ήρθε η ώρα «να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι» και, απευθυνόμενη προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, λέει: «Η υποκρισία περισσεύει»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ Καβάλας για τις απολύσεις στα Πετρέλαια.

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών…»

«Έχουν περάσει 72 ώρες από την ανακοίνωση των 34 νέων απολύσεων στα Πετρέλαια Καβάλας και η εργοδοσία συνεχίζει… με άλλες 31! Ομαδικές απολύσεις (πλέον έχουν φτάσει τις 93) με τη σφραγίδα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι εξηγείται η ένοχη σιωπή από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τη ΝΔ. Λαλίστατοι βέβαια όταν πρόκειται να παρουσιάσουν ως προσωπικές δικές τους επιτυχίες τα ψίχουλα της κυβέρνησης για τους αγρότες, τη λειτουργία νέου παιδικού σταθμού στην πόλη μετά από δεκαετίες, τις κάθε λογής δωρεές.

Οι ίδιες ώρες έχουν περάσει βέβαια και για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αλλά μάλλον περί άλλων τυρβάζουν! Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη αγωνία για το ξεπούλημα του λιμανιού «Φίλιππος Β’», της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου, τα ανταλλάγματα (!!!)… που δεν ζήτησε η κυβέρνηση από τους Αμερικάνους για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης .

Η υποκρισία περισσεύει! Η ένοχη σιωπή δίνει αέρα στα πανιά της μεγαλοεργοδοσίας, όπως στην περίπτωση της Energean. Αλλά και οι εργαζόμενοι πλέον βγάζουν συμπεράσματα και απαντούν:

Δεν περιμένουμε επίδοξους σωτήρες. Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας, απαντάμε με οργάνωση, κοινή δράση και αλληλεγγύη!

Τώρα ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Γιατί από υποκριτικά χαϊδέματα στην πλάτη… οι εργάτες χόρτασαν. Τώρα κρίνεται η γνήσια εργατική αλληλεγγύη και η πραγματική λαϊκή συμπαράσταση.

Τα εργατικά σωματεία, οι μαζικοί φορείς της πόλης και όλης της περιοχής να συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν με τη συμπόρευσή τους όπως αυτή εκφράστηκε στα μεγάλα συλλαλητήρια του προηγούμενου διαστήματος.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ!