Ο καιρός στην Καβάλα: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Πού θα χιονίσει

Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav για την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα δύο 24ωρα στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, σε πρώτη φάση με σποραδικές βροχοπτώσεις και σε δεύτερη με πτώση της θερμοκρασίας σε πιο χειμερινά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 αναμένονται γενικά αυξημένες νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες και μετά υπάρχει πιθανότητα για βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα και ασθενούς γενικά έντασης, στα όρη της Λεκάνης και στις περιοχές γύρω από το Παγγαίο, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες για φαινόμενα.

Ωστόσο βαδίζοντας προς τις πρώτες βραδινές-νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στο σύνολο του Νομού με βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 αναμένονται γενικά νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στην παράκτια ζώνη του Νομού, αλλά και την Θάσο. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Ωστόσο σταδιακά από το βράδυ και μέσα στη νύχτα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αξιόλογη πτώση, ενώ παράλληλα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις με έμφαση στα νοτιότερα τμήματα του Νομού. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα αρχικά περίπου από τα 1.200 μέτρα και μέχρι τα ξημέρωμα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022 τοπικά ίσως από τα 800 μέτρα και πάνω (κυρίως στη Θάσο).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.