Πετρέλαια Καβάλας: Ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις με τους υποψήφιους για εργασία στον Πρίνο

Τις 250 έχουν φτάσει οι αιτήσεις, ενώ αναμένεται και η προκήρυξη εξειδικευμένων θέσεων - Ξεκίνησαν και οι εξαμηνιαίες πρακτικές

ΗEnergean προσπαθεί να επαναφέρει τον Πρίνο σε μια κανονικότητα, με φόντο τη συνέχεια της «επίσχεσης εργασίας» από περίπου ενενήντα εργαζόμενους οι οποίοι, αν δεν ακολουθήσουν τον δρόμο της επιστροφής στη δουλειά που ακολούθησαν άλλοι πέντε συνάδελφοί τους τις τελευταίες ημέρες, προφανώς θα βαδίσουν κι εκείνοι στον δρόμο της απόλυσης.

Έτσι, είναι χαρακτηριστικό ότι από την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να δουλέψουν είτε στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης είτε στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου.

Συνολικά, έως τώρα έχουν κατατεθεί περί τις 250 αιτήσεις, η λήψη e-mail ή αιτήσεων μέσα από το site της εταιρίας συνεχίζεται και το KAVALA POST πληροφορείται ότι για τις συνεντεύξεις και την αξιολόγηση των υποψηφίων έχουν ενεργοποιηθεί και ειδικευμένα στελέχη της Energean που έχουν μεταβεί από την Αθήνα στην Καβάλα.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρία, το ενδιαφέρον ως τώρα έχει εκδηλωθεί από:

  • Καβαλιώτες με συναφείς σπουδές και εργασιακή εμπειρία.
  • Πρώην εργαζόμενους στον Πρίνο οι οποίοι για διάφορους λόγους είχαν αποχωρήσει επί παλαιοτέρων, προ Energean, διοικήσεων.
  • Άλλους ενδιαφερόμενους με σημαντικότατη εμπειρία στη βιομηχανία παραγωγής υδρογονανθράκων στο εξωτερικό που επιθυμούν να εργαστούν στην χώρα μας. Ανάμεσα σε αυτούς, και αρκετοί Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους φέρνοντας μαζί τους και σημαντική τεχνογνωσία.

H Energean έχει ως τώρα ζητήσει πέντε ειδικότητες. Συγκεκριμένα: Χειριστές/Χειρίστριες Παραγωγής Χημικής Διαδικασίας, Υπαλλήλους Αποθήκης-Χειριστές Κλαρκ με δίπλωμα, Χειριστές γερανού, Τεχνικούς Οργάνων και Ηλεκτρολόγους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται σύντομα να προχωρήσει στην προκήρυξη συγκεκριμένων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για την περαιτέρω στελέχωση των εγκαταστάσεων με φόντο την προοπτική επανέναρξης και της παραγωγικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει πέντε εξαμηνιαίες πρακτικές και πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν κάποιες ακόμη για αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών με συνάφεια προς την παραγωγή υδρογονανθράκων, ώστε έτσι να διευρυνθεί η «μαγιά» από την οποία μπορεί να αντληθεί νέο ανθρώπινο δυναμικό για το επόμενο διάστημα.