Όμορφες εικόνες από τη χιονόπτωση στον Δήμο Καβάλας [βίντεο, φωτογραφίες]

Παρατηρήθηκε και ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων

Αξιόλογη ήταν η χιονόστρωση σε όλα τα ορεινά τμήματα του Νομού Καβάλας την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, όπως άλλωστε τονίστηκε και στην πρόγνωση της ομάδας του Meteokav.

Επιπλέον, υγρή χιονόπτωση εκδηλώθηκε πρόσκαιρα μέχρι και στο ύψος του Αγίου Λουκά στην πόλη της Καβάλας κατά την διάρκεια της μέγιστης έντασης των φαινομένων νωρίς το απόγευμα, ενώ χιονόστρωση παρατηρήθηκε στο ύψος των κεραιών στο ύψωμα Βασιλάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων το μεσημέρι, αφού είχαμε τη δημιουργία καταιγιδοφόρων νεφών στο πέρασμα του θερμού μετώπου και γι’ αυτόν τον λόγο, όπως αναφέρει το Meteokav, τα υψόμετρα χιονόπτωσης σε αυτές τις περιοχές ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τη γενικότερη εικόνα.

Να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, χάρη στη ρίψη αλατιού από τα συνεργεία τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη όσο και του Δήμου Καβάλας, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Κυριάκου Σταυρίδη.

Δείτε βίντεο από τη χιονόπτωση στο Βουνοχώρι