Ο καιρός στην Καβάλα: Αναμένονται εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Νέα εξπρές χειμερινή μεταβολή μέσα στην εβδομάδα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Διατηρείται το χειμερινό σκηνικό και την Καθαρά Δευτέρα στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, ενώ νέα εξπρές χειμερινή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην Τρίτη 8 Μαρτίου 2022. Παράλληλα, η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα με εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες από το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022 και μετά, με το κύριο σενάριο αυτήν την στιγμή να είναι ότι δε θα συνοδευτεί από αξιόλογα και διαρκή φαινόμενα στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Καθαράς Δευτέρας. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών ασθενών φαινομένων στα δυτικά και βόρεια του Νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για φαινόμενα. Καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα τα τοπικά ασθενή φαινόμενα θα επεκτείνονται ανατολικότερα.

Έτσι μέσα στη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένονται παροδικά ασθενή κατά βάση φαινόμενα κυρίως στα δυτικότερα-νοτιοδυτικότερα του Νομού με τοπικές εξάρσεις, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατήσουν πιο τοπικά, πρόσκαιρα και ασθενή φαινόμενα (δεν αποκλείονται εξάρσεις και στα υπόλοιπα τμήματα ιδίως το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες). Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται αρχικά στα ορεινά τμήματα, ενώ τα μεσάνυχτα θα έχουν φτάσει άνω των 500-600 μέτρων κατά μέσο όρο με πτωτική πορεία. Το ξημέρωμα θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 250-400 μέτρων κατά μέσο όρο. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο αξιόλογης έντασης στο Παγγαίο, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι πιο τοπικές και ασθενείς κατά βάση. Μάλιστα τοπικά ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και χαμηλότερα από τα προαναφερθέντα υψόμετρα, κυρίως στη βορειανατολική μεριά του Παγγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.