Καβάλα: Κακοκαιρία «Φίλιππος». Πόσο θα επηρεάσει την περιοχή μας [πρόγνωση]

Έως -10 θα δείξει το θερμόμετρο σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές-Τι αναμένεται από πλευράς φαινομένων-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Συνέχιση και κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύριο χαρακτηριστικό την περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας χωρίς όμως να συνοδεύεται από γενικευμένα και διαρκή φαινόμενα, αλλά με τοπικά και ασθενή.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022  δεν αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω ύπαρξης νεφώσεων, ως προς τις ελάχιστες τιμές στα πεδινά τμήματα, πάρα μόνο σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, όμως αναμένεται σημαντική πτώση ως προς τις μέγιστες. Έτσι, ιδίως την Πέμπτη αναμένεται ισχυρός παγετός σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ στα πεδινά αναμένεται μόνο τοπικά ασθενής παγετός.

Μετά το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται κορύφωση της ψυχρής εισβολής στην τροπόσφαιρα σε συνδυασμό με μείωση των νεφώσεων. Έτσι, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 αναμένεται περεταίρω πτώση τόσο ως προς τις ελάχιστες όσο κι ως προς τις μέγιστες σε όλες τις περιοχές τόσο σε πεδινά όσο και σε ορεινά τμήματα.

Ενδεικτικά, οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 θα φτάσουν τους -5 ως -10 σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, τους -2 ως -6 στα ηπειρωτικά και τους 0 ως -3 στα παράκτια.

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2022 δεν αναμένεται περεταίρω πτώση, με πιθανή μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Σχετικά με τα φαινόμενα, από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης αναμένονται κατά περιόδους τοπικά φαινόμενα μικρής διάρκειας στα βορειότερα τμήματα του Νομού και στις ορεινές-ημιορεινές περιοχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα αυτά τα φαινόμενα να επηρεάσουν πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, με μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν τα υπόλοιπα πεδινά τμήματα.

Τα φαινόμενα αυτά θα είναι υπό τη μορφή χιονόπτωσης άνω των 200 μέτρων και όπου και αν εκδηλώνονται σε πεδινές περιοχές θα έχουν την μορφή χιονόνερου, χιονοχάλαζου ή υγρής χιονόπτωσης.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα υπάρχει και την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.