Υπουργείο Μεταφορών: Υποχρεωτικότητα στις… αλυσίδες από Οκτώβριο έως Απρίλιο

Οι οδηγοί θα πρέπει πλέον να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα-Υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς η τοποθέτηση αλυσίδων

Όλοι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι πλέον να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση η οποία υπογράφηκε.

Αυτό ανέφερε υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας στον SKAI, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που θα τεθεί σε διαβούλευση και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.

*Πηγή: capital.gr