Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα, ποιες περιοχές θα επηρεάσουν και πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας τις επόμενες ώρες, με κυρία χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το σκηνικό αυξημένων νεφώσεων θα διατηρηθεί, ενώ κατά τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής 10 Απριλίου 2022 υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών μπορών στα βορειότερα τμήματα του Νομού και στα ορεινά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. Έπειτα, κατά τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες θα υπάρξει πέρασμα βροχοπτώσεων από τα δυτικά με φαινόμενα μέτριας έντασης κατά κανόνα.

Ωστόσο, τοπικά τα φαινόμενα ίσως για λίγο αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων. Ταυτόχρονα με το πέρασμα αυτό οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες (έως 5-6 μποφόρ) και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Εν συνεχεία μετά το πέρασμα αυτό θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με τα όποια φαινόμενα να αποκτούν πολύ τοπικό χαρακτήρα. Όμως, καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα και μέσα στη νύχτα θα αρχίσουν σταδιακά να εκδηλώνονται εκ νέου παροδικές βροχοπτώσεις ασθενούς-μέτριας έντασης κατά κανόνα με έμφαση στα νοτιότερα και ανατολικότερα τμήματα του Νομού και ιδίως στη Θάσο (μικρή πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα).

Προς το ξημέρωμα της Δευτέρας 11 Απριλίου 2022 οι βροχοπτώσεις αυτές θα μετατοπίζονται συνεχώς στα νοτιότερα-νοτιανατολικότερα τμήματα του Νομού και κυρίως στη Θάσο και έτσι μέχρι τις πρωινές ώρες αναμένεται να έχουν σταματήσει.

Ο καιρός μέσα στη Δευτέρα θα παρουσιάζει συνεχή βελτίωση με ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί και μέσα στην εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.