ΚΙΝΑΛ για φωτιά στα Πετρέλαια Καβάλας: Ελπίζουμε να μη συμβεί κάτι χειρότερο…

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος ζητά από την Energean να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα αίτια της έκρηξης στις χερσαίες εγκαταστάσεις της στην Καβάλα

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου 2022 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Πετρέλαια της Καβάλας μετά από έκρηξη δεξαμενής με ελαιόνερα που σημειώθηκε στις χερσαίες εγκαταστάσεις στη Νέα Καρβάλη.

Η φωτιά κατασβέστηκε τελείως μετά από περίπου πέντε ώρες και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αίτια που την προκάλεσαν [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Με αφορμή το γεγονός, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Energean Oil & Gas αντί να επιτίθεται για άλλη μια φορά σε αιρετούς και μη, εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, καλό είναι να φροντίζει για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων που της έχουν παραχωρηθεί και να μην θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των όσων εργαζομένων της έχουν απομείνει αλλά και των πολιτών της Καβάλας.

Η στάση της Διοίκησης της εταιρείας όλο αυτό το διάστημα μας προβληματίζει έντονα.

Φαίνεται να μην έχει αποφασίσει ποιος είναι ο σκοπός της. Επιθυμεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε από την παραχώρηση των εγκαταστάσεων ή να κάνει μια αμφιλεγόμενη επικοινωνιακή πολιτική, με άγνωστους σε εμάς στόχους;

Η εταιρεία οφείλει να είναι ειλικρινής απέναντι στην τοπική κοινωνία της Καβάλας και να την ενημερώσει για τα αίτια της έκρηξης, για την μη λειτουργία της μονάδας και για την αποψίλωση της από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Ελπίζουμε μέχρι τότε, να μη συμβεί κάτι χειρότερο».