Εισαγγελία Καβάλας: Ποινικές διώξεις κατά των πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια!

Στο ακροατήριο θα κριθούν πλέον τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και η παραβίαση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου της εταιρίας - Σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «έκρηξη από αμέλεια», «παράνομη οπλοφορία» κ.ά.

HΕnergean έκανε γνωστό το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου 2022 ότι, σε σχέση με τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στις 21 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας καθώς και σε σχέση με την παραβίαση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στις 21 Οκτωβρίου 2021, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε ποινικές διώξεις κατά 159 πρώην εργαζομένων και 10 πρώην εργαζομένων αντιστοίχως.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτά της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων,  έκρηξης από αμέλεια, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, παράνομης οπλοφορίας και άλλα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει επίσης τα εξής:

«Είναι προφανές ότι η Energean δεν επιχαίρει για το ότι διώκονται ποινικά οι πρώην εργαζόμενοί της, οι πρώην συνάδελφοί μας.  Ωστόσο, αναδεικνύονται με σαφή τρόπο τα όσα δραματικά και αδιανόητα βίωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα διοικητικά στελέχη του Πρίνου και οι εργαζόμενοι που ακολουθούσαν τους κανόνες ασφαλείας, τους κανόνες λειτουργίας και τη νομιμότητα.

Ελπίζουμε πλέον ότι όλοι εκείνοι που, είτε από λανθασμένη εκτίμηση είτε για την εξυπηρέτηση δικών τους πολιτικών σκοπιμοτήτων, όλο αυτό το διάστημα έχουν επανειλημμένα ασκήσει έντονη κριτική στις αποφάσεις της εταιρείας για το θέμα, να συνειδητοποιούν με τί είδους πρακτικές έχουν ουσιαστικά ταυτιστεί καθώς και ότι η συνήθης επίκληση «βρείτε τα» που ακούγεται από τους ίδιους, είναι εντελώς εξωπραγματική.

Και, βεβαίως, ελπίζουμε οι πρώην συνάδελφοι που ακολούθησαν τις αδιέξοδες και πρωτοφανείς επιλογές της διοίκησης του Σωματείου και των καθοδηγητών τους να αντιλαμβάνονται, πλέον, τη σοβαρότητα της περιπέτειας στην οποία τους έμπλεξαν οι προαναφερθέντες».