Ο καιρός στην Καβάλα: Αλλαγή του σκηνικού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα-Σε ποιες περιοχές του Νομού Καβάλας υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες για μεγάλα ύψη βροχής-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 17 Απριλίου 2022 θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα βροχόπτωσης ασθενούς-μέτριας έντασης κατά βάση με έμφαση στα βορειότερα τμήματα του Νομού (μικρή πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα).

Στην συνέχεια μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές ασθενείς, κατά κανόνα, βροχές στα βορειότερα τμήματα του Νομού, σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και σε περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται πολύ τοπικά και παροδικά φαινόμενα κατά τις ώρες αυτές.

Εν συνεχεία τα φαινόμενα θα αποκτήσουν σταδιακά πιο διαρκή και γενικευμένο χαρακτήρα στο σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν κατά κανόνα μέτρια ένταση με πιθανότητα τοπικά να εκδηλώνονται για λίγο και έντονα φαινόμενα.

Οι υψηλότερες πιθανότητες για μεγάλα ύψη βροχής στον Νομό εντοπίζονται στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου, στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι της Θάσου, στα νοτιότερα και ιδίως νοτιοδυτικότερα τμήματα του Νομού (κοντά στον Στρυμωνικό) και σε όλα τα ορεινά τμήματα. Προς τα μεσάνυχτα και μετά ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ (ως 6-7 μποφόρ στη Θάσο) και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ιδίως μετά τις μεσημβρινές ώρες και έτσι από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 1.300-1.600 μέτρων στο Παγγαίο (κατά κανόνα στη βόρεια μεριά).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.