Καβάλα: Αίσθηση… χειμώνα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Σε ποια υψόμετρα θα χιονίσει-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Και τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 η Ανατολική Μακεδονία και ο Νομός Καβάλας θα παραμείνουν υπό την επίδραση της χειμερινού τύπου μεταβολής η οποία έχει δώσει αξιόλογα ύψη βροχής στην περιοχή την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι αυξημένες νεφώσεις και τα κατά περιόδους τοπικά ασθενή φαινόμενα.

Καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα οι βροχές οι οποίες εκδηλώνονται θα αρχίσουν να αποκτούν ολοένα πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα, ταυτόχρονα όμως θα παρατηρείται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι, το ξημέρωμα-νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας δεν θα εκδηλώνονται φαινόμενα ή θα έχουν εξαιρετικά τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και σχεδόν αποκλειστικά στη Θάσο, οι νεφώσεις όμως θα είναι αυξημένες στο σύνολο του Νομού.

Στην συνέχεια, κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κατά περιόδους τοπικών ασθενών φαινομένων. Η πιθανότητα εκδήλωσης αυτών των φαινομένων θα μειωθεί κατά τις απογευματινές ώρες (με εξαίρεση τα δυτικότερα τμήματα του Νομού οπού το μοτίβο θα διατηρηθεί), ενώ προς τις βραδινές ώρες θα υπάρξει εκ νέου αύξηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης τοπικών ασθενών φαινομένων και στον υπόλοιπο Νομό.

Τα όποια ασθενή τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα θα εκδηλώνονται υπό τη μορφή νιφαδοπτώσεν-ασθενών χιονοπτώσεων άνω των 850-1.000 μέτρων κατά μέσο όρο, ενώ στα βορειότερα-βορειανατολικότερα τμήματα του ορεινού συγκροτήματος της Λεκάνης και στο βορειανατολικό κομμάτι της Θάσου άνω των 700-850 μέτρων κατά μέσο όρο. Να σημειωθεί ότι τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να χιονίσει και ελαφρώς χαμηλότερα. Μικρές οι πιθανότητες εκδήλωσης χιονόπτωσης στα ορεινά του Νομού με τις πιθανότητες αυτές να είναι υψηλότερες για τη Λεκάνη και το Βουνοχώρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις κατά κανόνα, ενώ στα ορεινά ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις. Εξαίρεση η Θάσος οπού τις πρωινές ώρες οι βορειανατολικοί άνεμοι ίσως φτάνουν τα 5 μποφόρ (στο ανατολικό κομμάτι του νησιού ακόμα και τα 6).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.