Καβάλα: Με τι καιρό θα γίνει το σούβλισμα του οβελία [πρόγνωση]

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή και για τη Δευτέρα του Πάσχα από την ομάδα του Meteokav

Με ανοιξιάτικες συνθήκες αναμένεται να κυλήσουν οι μέρες του Πάσχα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται αρχικά τελείως αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες και αρχικά από τα δυτικά του Νομού θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ κατά τις βραδινές ώρες τοπικά οι νεφώσεις αυτές αναμένεται να πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο. Έτσι, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 10-12°C στα παράκτια (τοπικά χαμηλότερα κυρίως σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο και μακριά από ορεινούς όγκους) και 7-9°C στα ηπειρωτικά πεδινά και ορεινά (τοπικά χαμηλότερα στο κλειστό εσωτερικών κάμπων και στα οροπέδια, ιδίως στης Λεκάνης). Οι μέγιστες αναμένεται να φτάσουν στους 18-21°C κατά μέσο όρο στα παράκτια και στα ορεινά, ενώ στα ηπειρωτικά πεδινά αναμένεται να φτάσουν τους 21-23°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς τις βραδινές νυχτερινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις, ενώ μέσα στην μέρα πάλι ασθενείς από νότιες διευθύνσεις (τοπικά στα παράκτια ίσως τις μεσημβρινές ώρες έχουν μέτριες εντάσεις).

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρώτο μισό της μέρας οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους και στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές (στις περιοχές αυτές υπάρχει πιθανότητα δημιουργία ομίχλης).

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές, αλλά όχι ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ το ανεμολογικό πεδίο θα είναι παρόμοιο με αυτό της Κυριακής.

Σε ανοιξιάτικο, κατά κανόνα, μοτίβο θα κυλίσει η ερχόμενη εβδομάδα, ενώ περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.