Έρχεται καλοκαίρι και οι… κάδοι έχουν την τιμητική τους

Πάγιο αίτημα το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων για να μη δίνουν το... στίγμα τους, αλλά και η τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης

Δύσκολο το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, καθώς απαιτεί καθημερινή εγρήγορση. Οι «μάχες» πολλές, οι περισσότερες κερδισμένες, τα μέτωπα πολλά και ανοίγουν άλλα τόσα, όπως η καλοκαιρινή «πληγή» των οσμών από τους κάδους απορριμμάτων, κάποιοι εκ των οποίων ήδη άρχισαν να… κάνουν αισθητή την παρουσία τους ελέω ζέστης.

Όσον αφορά τους μπλε κάδους, κάποιες γειτονιές έχουν ανάγκη από περισσότερους, κάτι που «αποδεικνύεται» και από το γεγονός ότι γεμίζουν γρήγορα, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Εν κατακλείδι, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μια σοβαρή και συνάμα σημαντική διαδικασία, το Α και το Ω της εικόνας της πόλης και δη της… οσφρητικής και δεν άπτεται μόνον των Υπηρεσιών, αλλά και των πολιτών.

Οι… καθαρές δουλειές, όμως, το καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των κάδων, μια υποτιμημένη, αλλά πρωτεύουσα διαδικασία, γιατί ένας κάδος ακόμη και αν είναι άδειος, αποπνέει την αίσθηση του γεμάτου, αν δεν καθαρίζεται.