Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πού υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα-Καιρική αστάθεια όλη την εβδομάδα-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει το μοτίβο του καιρού στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας σταδιακά από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά), καθώς και την έντονη αστάθεια η οποία δείχνει να επιμένει κατά περιόδους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με μπόρες και καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων διακρίνεται ως εξής:

  1. Πολύ υψηλές πιθανότητες στα ορεινά του Νομού, καθώς και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους (ιδίως σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο)
  2. Υψηλές πιθανότητες σε πεδινές περιοχές στα βορειότερα-βορειανατολικότερα τμήματα του Νομού, καθώς και στο σύνολο του δυτικού-νοτιοδυτικού τμήματός του
  3. Αξιόλογες πιθανότητες σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Νομού

Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά έντονων φαινομένων, η οποία είναι μεγαλύτερη στην κατηγορία 1, μικρότερη στη 2, ακόμη πιο μικρή στην 3 [βλ. παραπάνω κλίμακα).

Εν συνεχεία από τις απογευματινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικότερα, βορειότερα και ορεινά τμήματα του Νομού (μικρή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα).

Τέλος, από τις πρώτες βραδινές ώρες έως τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση εκ νέου τοπικών βροχών-μπόρας στα νοτιότερα-νοτιοδυτικότερα τμήματα του Νομού (μικρή πιθανότητα στον υπόλοιπο Νομό).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.