Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων στον Δήμο Καβάλας

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα στη διάρκεια της εβδομάδας - Διαβάστε την πρόβλεψη του meteokav.gr

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας) και τις τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Tέλος, οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους όλη την εβδομάδα και κυρίως μετά την Τετάρτη ( θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις στην σελίδα του Δήμου)

Αναλυτικότερα για σήμερα, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές – μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων διακρίνεται ως εξής:

  1. Πολύ υψηλή πιθανότητα στα ορεινά τμήματα του Δήμου.
  2. Υψηλή πιθανότητα σε πεδινά τμήματα που γειτνιάζουν με κάποιον ορεινό όγκο και στα βορειότερα πεδινά τμήματα.
  3. Αξιόλογη πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου.

Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα, με την πιθανότητα εκδήλωσης έντονων φαινομένων να είναι μεγαλύτερη στην κατηγορία 1, μικρότερη στην 2, ακόμα μικρότερη στην 3 (βλέπε την παραπάνω κλίμακα).

Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με τις βροχές-μπόρες να αποκτούν ακόμα πιο τοπικό χαρακτήρα, κυρίως στα ορεινά και δυτικότερα τμήματα του Δήμου μικρή πιθανότητα στις υπόλοιπες περιοχές).

Από τις βραδινές έως τις πρώτες νυχτερινές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής-μπόρας στα νοτιότερα-νοτιοδυτικότερα τμήματα του Δήμου(μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα).

Τέλος, για ζωντανή ενημέρωση και για τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο στον Δήμο Καβάλας μπορείτε να επισκεφτείτε το www.meteokav.gr .