Καβάλα: Αποκαρδιωτική η εικόνα στα Τενάγη μετά τις έντονες βροχοπτώσεις [βίντεο]

Σε απόγνωση οι αγρότες της περιοχής, βλέπουν μια χρονιά να «πνίγεται» πριν καν αρχίσει, λίγο μετά τη σπορά

Κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στα Τενάγη των Φιλίππων, καθώς πλέον τα αποστραγγιστικά κανάλια είναι στο όριο και υπάρχουν τοπικές πλημμύρες και καταστροφές εντός των χωραφιών, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία του Meteokav, η περιοχή έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο περίπου 100mm βροχής, ήτοι 100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μετά από δύο δύσκολες χρονιές, οι αγρότες αισιοδοξούσαν ότι φέτος τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα, όμως η αισιοδοξία τους «βούλιαξε» στα πλημμυρισμένα χωράφια πριν καν ξεκινήσει η χρονιά, λίγες μέρες, μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της σποράς.

Η εύρεση λύσης πλέον επιτακτική, καθώς και τα κλιματικά δεδομένα συναινούν στο ότι η περιοχή των Τεναγών είναι η πιο υετοφόρα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και μια από τις υετοφόρες της χώρας, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.

Ο Μάκης Κυνηγόπουλος, αγρότης της περιοχής, αποτυπώνει σε ένα βίντεο από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής, με τους αγρότες να τονίζουν ότι ο όρος απόγνωση δεν αποτυπώνει ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα…

Δείτε βίντεο με τα Τενάγη «πνιγμένα» στο νερό