Ο καιρός στην Καβάλα: Επιστροφή της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες [πρόγνωση]

Πού υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων

Επιστροφή της καλοκαιρινής καιρικής αστάθειας το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, ήδη από τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά προς τις μεσημβρινές ώρες θα αυξάνονται. Έτσι, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αρχικά από τα βόρεια-βορειανατολικά του Νομού και προοδευτικά δυτικότερα-νοτιοδυτικότερα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πιθανότητας εκδήλωσης φαινομένων διακρίνεται έως εξής:

  1. Πολύ υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του Νομού
  2. Υψηλή πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, στα βόρεια πεδινά του νομού, και στο δυτικό-νοτιοδυτικό πεδινό κομμάτι του Νομού (ιδίως σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο)
  3. Αξιόλογη πιθανότητα στα περισσότερα από τα υπόλοιπα πεδινά τμήματα
  4. Μικρή πιθανότητα στα ανατολικά-νοτιανατολικά όρια του Νομού και στη Θάσο

Τα φαινόμενα τοπικά και πρόσκαιρα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα, με μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται στις κατηγορίες 1 και 2, μικρότερη στην 3 και 4 (βλ. παραπάνω).

Εν συνεχεία καθώς οδεύουμε προς τις πρώτες βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με πολύ μικρή πιθανότητα μόνο για πρόσκαιρες βροχές (ελαφρώς μεγαλύτερη πιθανότητα στο νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού κυρίως κοντά στον Στρυμωνικό).

Ταυτόχρονα οι άνεμοι τις ώρες αυτές θα στραφούν προοδευτικά σε ανατολικούς-βορειανατολικούς και θα ενισχυθούν, 3-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 4-6 μποφόρ στα παράκτια και ανατολικά τμήματα του Νομού (στην Θάσο τοπικά έως 7 μποφόρ). Ως αποτέλεσμα αυτού, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2022 κατά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες και κυρίως στα ηπειρωτικά-ορεινά τμήματα, στο ανατολικό κομμάτι του Νομού και στη Θάσο.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.