Καβάλα: Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες [πρόγνωση]

Τα φαινόμενα όπου εκδηλωθούν θα έχουν τοπικά και πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιστροφή της καιρικής αστάθειας την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας η όποια θα διατηρηθεί και την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, φαίνεται να υποχωρεί ελαφρώς από την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από αργά το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μπόρας και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων διακρίνεται έως εξής:

  • Πολύ μεγάλη πιθανότητα στα βόρεια-βορειοανατολικά ορεινά τμήματα του Νομού
  • Μεγάλη πιθανότητα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά του Νομού, καθώς και σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινούς όγκους (ιδίως της Λεκάνης) και στα υπόλοιπα ορεινά του Νομού
  • Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα
  • Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα στα νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού και στη Θάσο

Τα φαινόμενα όπου εκδηλωθούν θα έχουν τοπικά και πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα. Περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για κάτι τέτοιο είναι οι κατηγορίες 1 και 2 και λιγότερο οι 3 και 4 (βλέπε παραπάνω κλίμακα).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.