Καβάλα: Γέμισε με πλαγκτόν το λιμανάκι των Σφαγείων

Άσχημη εικόνα από το γνωστό φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο με την αύξηση της θερμοκρασίας – Ποιος θα αναλάβει να… «καθαρίσει»;

Στην αιχμή της επικαιρότητας στην Καβάλα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το λιμανάκι των Σφαγείων στο Περιγιάλι. Από τη μια είναι η υπόθεση της ίδρυσης του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου, η οποία προκάλεσε μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 20/6, σε σημείο να αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και το θέμα να καταψηφιστεί και από την άλλη η πολύ άσχημη εικόνα που παρουσιάζει με την ύπαρξη πλαγκτόν στα νερά του!

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας, παρατηρείται η ύπαρξη του στις ακτές, ωστόσο η κατάσταση στα Σφαγεία όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι πολύ άσχημη.

Μπορεί να μην υπάρχει άμεσο πρόβλημα για την υγεία, ωστόσο ακόμα και από αισθητικής άποψης η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή, πόσο μάλλον όταν το σημείο επισκέπτονται πάρα πολλοί επισκέπτες της πόλης στις ταβέρνες της περιοχής.

Στον κλειστό θαλάσσιο χώρο του λιμανιού, το φαινόμενο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με σχετική ευκολία, όμως το ερώτημα είναι ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία; Κι αυτό γιατί το λιμανάκι είναι «ορφανό», δηλαδή δεν ανήκει σε κάποιο φορέα (αυτοδιοίκηση ή Πολιτεία). Όταν και όποτε ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου, τα πράγματα ίσως αλλάξουν. Μέχρι τότε, είτε θα παρουσιαστεί κάποιος «εθελοντής», είτε θα δράσει η ίδια η… φύση!