Ο καιρός στην Καβάλα: Μεταβολή με καταιγίδες και τοπικά πιθανώς έντονα φαινόμενα [πρόγνωση]

Καιρικής αστάθειας συνέχεια-Σε ποιες περιοχές του Νομού υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για εκδήλωση φαινομένων-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιστρέφει η καιρική αστάθεια στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες να αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αρχικά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022 υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά και στα βορειότερα τμήματα του Νομού και πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα.

Η κύρια μεταβολή αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες όπου αναμένονται περάσματα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων από τα δυτικά-βορειοδυτικά του Νομού προς τα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα.

Τα φαινόμενα τοπικά και πρόσκαιρα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται στα ορεινά και σε περιοχές κοντά σε αυτά, σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο Όρος και σε περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο.

Στη συνέχεια μέχρι το ξημέρωμα-πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου 2022 διατηρείται μικρή πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών πρόσκαιρων βροχών-μπόρας κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του Νομού και γύρω από ορεινούς όγκους. Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, όμως τις μεταμεσημβρινές απογευματινές ώρες της Κυριακής αναμένονται εκ νέου τοπικές μπόρες κατά κανόνα στα ορεινά και σε περιοχές γύρω από αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.