Καβάλα: Επιστρέφει η αστάθεια. Πού και πότε θα «δώσει» φαινόμενα [πρόγνωση]

Ποιες περιοχές του Νομού θα επηρεαστούν από τις τοπικές μπόρες και τις καταιγίδες-Τοπικά και πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα είναι έντονα-Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιστροφή της καιρικής αστάθειας την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας με τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, ήδη από τις μεσημβρινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις πάνω από τα ορεινά. Στη συνέχεια κατά τις απογευματινές-πρώτες βραδινές υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πιθανότητα αυτή διακρίνεται ως εξής:

  1. Πολύ υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του Νομού
  2. Υψηλή πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, σε πεδινά τμήματα στο βόρειο-κεντρικό κομμάτι του Νομού, σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο
  3. Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα περισσότερα πεδινά τμήματα
  4. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα στο νοτιανατολικό τμήμα του Νομού και στη Θάσο

Όπου εκδηλωθούν φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα αυτά να είναι τοπικά και πρόσκαιρα έντονα, με την πιθανότητα αυτή να είναι αξιόλογη στις κατηγορίες 1 και 2 και μικρότερη στις 3 και 4 [βλ. παραπάνω κλίμακα]. Έπειτα, ο καιρός μέσα στην νύχτα προς την Τετάρτη θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.