Ο καιρός στην Καβάλα: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες [πρόγνωση]

Η μεταβολή του καιρού θα συνοδεύεται από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κινηθεί σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα-Πιθανότητα και για τοπικά έντονα φαινόμενα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες η οποία θα κορυφωθεί κατά τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής 8 Ιουλίου προς το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022. Ταυτόχρονα θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα ξεκινήσει σταδιακά το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Έτσι κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών-μεμονωμένων καταιγίδων.

Η πιθανότητα αυτή διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του Νομού και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο
  • Αξιόλογη στα βόρεια πεδινά του Νομού καθώς και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους
  • Μικρή άλλα υπαρκτή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής και σταδιακά από τα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση του καιρού.

Έτσι αρχικά στα δυτικά-νοτιοδυτικά και σταδιακά στο σύνολο του Νομού θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές-μπόρες, άλλα και μεμονωμένες καταιγίδες. Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα τοπικά να έχουν μεγάλη διάρκεια. Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι μεγαλύτερη σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο, στο νότιο-νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού (ιδίως κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο), στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα και στη Θάσο.

Τα φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα τοπικά και πρόσκαιρα να έχουν ισχυρό χαρακτήρα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται στις προαναφερθείσες περιοχές.

Το μοτίβο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου και στη συνέχεια αναμένεται αργή σταδιακή βελτίωση του καιρού, καθώς τα φαινόμενα θα περιορίζονται δυτικότερα, νοτιοδυτικότερα και νοτιότερα και θα αποκτούν όλο και πιο τοπικό και λιγότερο έντονο χαρακτήρα.

Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββάτου στο σύνολο του Νομού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα κατά τις μεταμεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες τα φαινόμενα να αποκτήσουν ξανά πρόσκαιρα πιο γενικευμένο χαρακτήρα.

Τέλος τις επόμενες ημέρες η αστάθεια έστω και περιορισμένη θα διατηρηθεί (κυρίως στα ορεινά), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.